Ce este terapia Bowen?

Ce este terapia Bowen?

Medicul tratează, natura vindecă”. Corpul uman are o incredibilă inteligență și o extraordinară abilitate naturală de a se regenera și vindeca, dar uneori trebuie susținut și ghidat în acest demers, una dintre modalități fiind terapia Bowen. Acesta este un concept relativ nou în contextul terapiilor complementare, însă unul dintre cele mai profunde existente în lume, în prezent. Terapia activează mecanismele de autovindecare ale corpului, într-o manieră simplă și neinvazivă. Are efect de echilibrare asupra sistemului nervos autonom, acesta fiind responsabil de peste ¾ din funcțiile corpului și fiind susceptibil la condițiile de stres.

O componentă a sistemului nervos acționează atunci când este nevoie de reacții imediate ale organismului (în condiții de stres accentuat), iar cealaltă, atunci când sunt necesare reacții pe termen lung (de exemplu, pentru vindecare). Una crește consumul energetic, atunci când corpul este supus factorilor de agitație, iar cealaltă intervine atunci când organismul se află în repaus. Ideal ar fi să le ținem în echilibru. Terapia Bowen intervine în această echilibrare a celor două componente, inițiind astfel procesele naturale de auto-redresare și permițând organismului să se refacă și să iși gestioneze mai eficient propriile resurse.

Terapia în sine nu reprezintă un tratament, ci mai degrabă, un proces. Un proces de revenire, de recuperare, de reset. Este important de precizat că terapia nu tratează efectele afecțiunii, ci merge la cauza acesteia. Practic, nu există situații în care terapia să nu poată fi aplicată. Există desigur, o limită în toate, și aceasta este impusă de fiecare organism în parte, de vechimea problemei medicale, precum și de gradul de afectare al organelor.
terapie manuala

Aveți vreo întrebare?

Doriți să faceți o programare?