Istoria terapiei

Istoria terapiei

Terapia a fost concepută de Tom Bowen (1916 – 1982), în statul Victoria, Australia. Deși Tom era un om simplu și modest, dorința sa de a ajuta oamenii, dar și harul său, l-au condus la descoperirea acestei unice metode terapeutice.

Soția lui, Jessie, suferea de astm și foarte adesea necesita spitalizare pentru a i se ușura respirația. Tom începuse cumva să învețe cum să-și ajute soția să depășească crizele de astm și îi aplica periodic tratamente, folosind propriile sale proceduri. Starea lui Jessie se îmbunătățea constant, iar în cele din urmă n-a mai avut deloc nevoie de medicamente sau spitalizare, datorită metodei lui Tom. Tom obținea rezultate imediate când aplica proceduri concepute de el special pentru cazuri de accidente sportive și era capabil să-și ajute orice coleg de muncă ce se plângea de vreo durere. Curând, vestea s-a răspândit și toata lumea a aflat ca Tom avea metoda sa proprie de a-i ajuta pe cei în suferință. Tom începuse să lucreze serile acasă, tratând din ce în ce mai mulți oameni care-i solicitau ajutorul în diferite probleme de sănătate.

La începutul anilor ‘60 Tom decide să-și deschidă un cabinet unde îi ajuta cu succes pe cei cu dureri de spate, accidente sportive, astm, afecțiuni organice, probleme emoționale, și reușea să aducă alinare chiar și celor cu handicapuri grave. Astfel a început munca de o viață a celui ce mai târziu, urma să fie recunoscut pentru geniul său în redarea sănătății oamenilor.Deși Tom nu avea studii în domeniul medical, a devenit un terapeut respectat, tratând în mod constant 13.000 pacienți pe an. Aceste date au fost verificate în 1975, de către un studiu comandat de guvernul australian în privința activității terapeuților de medicină alternativă și complementară.

În 1974, pe când Tom participa la Conferința Națională pentru Sănătate în Adelaide – sudul Australiei, i-a fost prezentat Oswald Rentsch și l-a invitat pe acesta în Geelong să-l învețe tehnica. Deoarece Bowen nu avea manuale sau însemnări, l-a rugat pe Ossie să-i documenteze lucrarea și l-a autorizat s-o predea oricui va dori sa o învețe, după moartea sa. Sotia lui Ossie, Elaine, a invațat și ea tehnica de la Bowen și după doi ani și jumătate, în 1976, Ossie și Elaine au deschis un cabinet naturopat în Hamilton – Western Victoria, unde practicau doar terapia Bowen. După moartea lui Bowen, în 1982, apăruseră tot mai multe presiuni asupra familiei Rentsch să înceapă predarea tehnicii Bowen. Acest lucru nu s-a întâmplat până în 1986 – patru ani după moartea lui Bowen – când soții Rentsch au început să organizeze cursuri de instruire, mai întâi în Australia și apoi pe mai toate continentele.
Din 1992 și până în prezent, această metodă de tratament a fost predată unui număr de 29.000 persoane din întreaga lume, cu ajutorul a 98 de instructori, cu seminarii organizate în peste 30 de țări și 18 Asociatii Bowen afiliate Academiei de Terapie Bowen din Australia

procedura pentru genunchi

Aveți vreo întrebare?

Doriți să faceți o programare?