Cum funcționează și cum se aplică?

Tehnica Bowen (Bowtech)

Lucrează prin intermediul sistemului nervos, la nivel structural şi muscular, dar şi prin sistemul circulator şi limfatic. La un nivel profund și subtil, terapia Bowen conectează punctele structurale cheie ale corpului, asupra cărora se intervine în timpul ședinței de tratament. Terapia implică manipulări extrem de delicate, dar directe, ale următoarelor structuri: mușchi, tendoane, fascii, ligamente, articulații. O trăsătură comună a mișcărilor Bowen este activarea fasciei, ca parte integrantă, sau înveliș al tuturor structurilor amintite. Fascia joacă un rol major în coordonarea mușchilor, alinierea posturală și integritatea generală structurală și funcțională. Toate acestea sunt afectate negativ atunci când fascia se rigidizează, se contractă sau se deshidratează. După o ședință Bowen, țesutul cicatricial se înmoaie și postura și mobilitatea se îmbunătățesc fără mobilizare sau întindere dură.
În timpul unei ședințe de terapie se aplică o serie de mișcări delicate, cu presiune moderată, pe câteva puncte precise ale corpului, asupra mușchilor și a țesuturilor articulare. Aceste mișcări vor declanșa o vibrație de-a lungul traseelor nervoase specifice, aceasta va fi receptată, analizată și procesată la nivelul sistemului nervos autonom, care va iniția procesul de echilibrare, în funcție de nevoile individuale ale fiecăruia.
Între diversele serii de mișcări ce se execută, se lasă pauze de câteva minute, imperios necesare procesării informației care a fost transmisă, și inițierii răspunsului la stimuli. În timpul ședinței de terapie, ce durează aproximativ o oră, se instaleză relaxarea progresivă. Procedurile și protocoalele aplicate sunt individualizate, planul de tratament fiind realizat personalizat și adaptat. Fiecare dintre noi este unic în felul său, de aceea, fiecare organism va avea un răspuns individual la terapie, corelat cu spectrul propriu al problemelor de sănătate.
Terapia se aplică în mod obişnuit, la un interval de o săptămână. Deși în majoritatea cazurilor sunt necesare doar câteva şedințe de tratament pentru simptomatologii acute, în cazul afecțiunilor cronice este recomandat un tratament susținut.

Ce se întâmplă între 2 ședințe de terapie?

exercitii Bowen

Aveți vreo întrebare?

Doriți să faceți o programare?